fbpx
Пампорово, 4870 Pamporovo

1 ное.

Екопътека „Каньонът на водопадите“

Екопътека Каньона на водопадите е създадена преди няколко години и се намира  в близост до град Смолян. Дълга е около 6 км. и минава през резервата „Сосковчето” и се вие по течението на река Еленска. Преброени са около 50 водопада, водни каскади и ручеи. Екопътеката дава възможност лесно да достигнете до част от тях.

Пътеката се вие през гората като малки дървени мостчета я прехвърлят ту отляво, ту отдясно на Еленска река. Вековни смърчове пък я обграждат, докато тя се провира покрай скални блокове, наречени от местните хора Редените камъни. Някои от тях  наподобяват амфитеатър, а други са с форма на пирамиди и кули.

На няколко места са изградени места за отдих, където да вземете глътка въздух, да хапнете, да утолите жаждата, или просто да се полюбувате на невероятното спокойствие и тишина, нарушавани единствено от песента на птиците и румолящата вода наоколо. Спокойно може да отделите време и да хапнете на някое от специално изградените за това места. По цялото протежение на пътеката има около 10 обособени за почивка места, с пейки и маси за хранене, всички дървени, вписващи се в обстановката.

Call Now Button